top of page

Εξασφαλίζοντας την ποιότητα του φυτού, τo κόστος, καθώς και μία φιλική στάση προς το περιβάλλον.

Ένα από τα βασικά θέματα της εποχής μας είναι η μάχη ενάντια στην ατμοσφαιρική ρύπανση με σκοπό την προστασία του περιβάλοντος από τα πολλαπλά απόβλητα διογκωμένης πολυστερήνης που δημιουργούνται κάθε χρόνο από πολλές βιομηχανίες.

Δίσκοι διογκωμένης πολυστερήνης (φελιζόλ) χρησιμοποιούνται εδώ και 40 χρόνια σε θερμοκήπια λαχανικών-σποροφύτων, παρά τις γνωστές επιβλαβείς επιπτώσεις στο περιβάλλον (αφού μόνο το 1% ανακυκλώνεται παγκοσμίως- το υπόλοιπο είτε πετάγεται είτε καίγεται).

Το Double Tray System προσφέρει μία πιο οικονομική, παραγωγική και 100% οικολογική λύση έναντι στο φελιζόλ.

Περιγραφή

Το DTS προσφέρει μια καινοτόμα λύση στο χώρο της υδροπονίας και του πολλαπλασιασμού. Το επαναστατικό αυτό προϊόν αποτελείται απο έναν δίσκο για σπορά, μεταφύτευση plugs και αποκόματα ριζών, και έναν δίσκο βάσης ο οποιός προσφέρει απόλυτη στήριξη πάνω στις ράγες του θερμοκηπίου. Η βάση κουμπώνει τέλεια με τον πάνω δίσκο και μαζί αποτελούν ένα δυνατό άκαμπτο σύστημα.

 Βασισμένο σε έξυπνη μηχανική/σχεδιασμό, πλέον θεωρείται η ανώτερη ενναλακτική λύση του φελιζόλ καθώς προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα (χαμηλότερο κόστος μεταφοράς και αποθήκευσης, χαμηλότερη τιμή, πιο οικολογικό) και κανένα από τα μειονεκτήματα του διότι ειναι φιλικό προς το περιβάλλον και παράγει πιο υγιή φυτά.

Έχει ήδη υιοθετηθεί από τις περισσότερες εταιρίες σποροφύτων στην Ελλάδα και από πολλές άλλες ανά τον κόσμο, βοηθώντας τους παραγωγούς να φτάνουν σε καλύτερα αποτελέσματα όσων αφορά την παραγωγή, την ποιότητα και το κόστος. Το DTS βγαίνει σε διάφορες διαστάσεις και νούμερα θέσεων (κελιών) σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε παραγωγού.

‘‘Ίσως η μοναδική περίπτωση όπου η προστασία του περιβάλλοντος κοστίζει λιγότερο’’

Βάση

Χαρακτηριστικά

Ο συνδυασμός των δύο δίσκων του συστήματος συμβάλλει στο να γίνει άκαμπτο. Το εξωτερικό του σχήμα είναι φτιαγμένο με συγκεκριμένο τρόπο ετσι ώστε να δουλεύει σωστά σε όλων των ειδών τις μεταφυτευτικές μηχανές σποροφύτων που χρησιμοποιούν δίσκους διογκωμένης πολυστερήνης. Το περιβάλλον(εξωτερικό) τοίχωμα κρατά το επιπλέον υπόστρωμα μακριά από το σύστημα όταν γεμίζει και προσφέρει επίσης μία λεία επιφάνεια με τη δυνατότητα εκτύπωσης της εκάστοτε παρτίδας φύτευσης το οποίο είναι απαραίτητο για την διαχείρηση της παραγωγής. Το κελί του συστήματος είναι αδιαπέραστο από τις ρίζες, πράγμα το οποίο καθιστά την εξαγωγή του φυτού ιδιαίτερα εύκολη χωρίς τον κίνδυνο ενός επικείμενου τραυματισμού. Το φυτό μπορεί επίσης να εξέλθει μέσω τρυπών αποστράγγισης με το χέρι. Ακόμα ένα πλεονέκτημα πηγάζει απ’τό γεγονός ότι τα δύο δισκάκια κουμπώνουν τέλεια μεταξύ τους με αποτέλεσμα το κόστος μεταφοράς και αποθήκευσης να κρατιέται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ιδιαίτερα σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί επίσης το γεγονός του πολύ χαμηλού μεταφορικού κόστους που οφείλεται στην ιδιαίτερα αποτελεσματκή στοίβαξή του (stacking).

Πλεονεκτήματα

  • 30% χαμηλότερο κόστος ανα χρήση συγκριτικά με τους παραδοσιακούς δίσκους

  • 20% περισσότερα φυτά

  • 12% ταχύτερη ανάπτυξη φυτών

  • 90% μείωση σε αποθηκευτικό χώρο συγκριτικά με τους παραδοσιακούς δίσκους

  • Δεν προκαλεί βλάβες στις ρίζες των φυτών

  • Η απολύμανση είναι απλούστερη και πιο οικονομική

  • Ο κάτω δίσκος (βάση) μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί έως και 8 φορές (2 χρόνια)

  • 100% οικολογικη λύση – Πλήρως ανακυκλώσιμο προιόν.

Δίσκος
bottom of page